donderdag 18 maart 2010

my flexible friend











De titel doet vermoeden dat het om Neeltje haar baasjes gaat. Die zijn immers reuze flexibel als het gaat om uitlaten;spelen;deuren openen en eten geven. Maar Neeltje heeft daarnaast haar eigen oranje vriend.Van uiterst flexibel materiaal gemaakt.Dat ligt prettig in de bek en (speciaal voor de mensen) "prettig" in het gehoor. Er zit nl. een "piep" in het oranje varkentje met dak-antenne. Zo wordt het speelbeest van Neel bij ons thuis genoemd door de kinderen.Neeltje kreeg het van een collega van mij als een soort welkomcadeautje.Er zaten ook lekkere kauwstaafjes bij. Die zijn ondertussen al op. En er zat een rubbere kip bij (inderdaad ook met "piep" erin = piepkuiken dus !) De kip is helaas uitgepiept. Neeltje heeft 'm lek gebeten cq. preventief geruimd.
We kijken nu wekelijks live naar de kippen op de kinderboerderij.Neeltje moet nog wennen aan al die beesten die daar lopen en vooral aan de geluiden die ze maken. Al een echte stadshond dus;niet bang voor bussen trams maar een varken waar je even aan denkt te ruiken door het hek en dat dan ineens knor zegt...................daar kun je goed van schrikken!


Omdat ze aan alles moet wennen mocht ze afgelopen zondag mee om naar de City-Pier-City loop te kijken. Anneloes en Pepijn liepen mee en wij waren met vele andere het publiek. Zo veel mensen...Neeltje wist niet waar ze kijken en ruiken moest. Nu was het vooral een oefening in wachten want eerst keken we naar Anneloes die de 2,5 km. liep en daarna naar Pepijn die de 5 km. liep. Neeltje kon net onder het hek (waar we achter stonden vlak voor de finish) doorkijken en zag dus alleen maar voeten. Ze wilde er wel onderdoor maar ruim 13 kilo hond past niet meer door een ruimte van 20 centimeter. Maar ze heeft vele pogingen gewaagd ! Gelukkig had Neeltje de dag er voor al haar eigen loop gelopen op het strand en zo eindigde een leuk maar vermoeiend weekend samen in één mand !













Geen opmerkingen:

Een reactie posten