maandag 26 april 2010

Slim ? Blond ?
















Neeltje valt soms bijna letterlijk van de ene in de andere verbazing. De puberleeftijd is duidelijk in aantocht. Wat voorheen voor gewoon werd aangenomen en opgevolgd is nu zonder meer vergeten of op z'n minst iets om in twijfel te trekken. Basiscommando's als "zit" en "hier"zijn duidelijk op een zijspoor van haar harde schijf terecht gekomen. Neeltje kan je dan echt aankijken met een blik van : "nooit van gehoord!";verbazing al om bij hond en baas.
Misschien moet er ruimte in het koppie van de hond worden gemaakt voor nieuwe ervaringen en indrukken ? Want die zijn er ruimschoots :
* slobbertje zeewater en pas na de derde slok bedenken dat het
eigenlijk niet zo lekker is
* hapje zeewier
* helpen bij het verven van een deur
* kilometers rennen over het strand
* mee in de fietskar
* mee naar de bouwmarkt (alweer??)
* mee in de tram
* en nog veel meer spannende zaken die de aandacht vragen van de hond.
Logisch dat ze dus voor haar baasje met goedbedoelde opvoedingsprincipes even geen tijd heeft !
Maar we hebben meer pubers in huis dus het komt ons niet echt onbekend voor !
Al verbazen die zich niet meer over het fenomeen "ruitenwisser" en daar was Neeltje gisteren diep van onder de indruk. Ze zat achter in de auto, want we waren op weg naar het strand voor de zondagavondwandeling. Tot Neeltje haar ongenoegen moesten we even wachten met uitstappen omdat er een malse regenbui viel. Haar ongeduld sloeg "stil"op het moment dat de ruitenwisser voor haar neus heen en weer ging. Zo iets fascinerends had ze nog niet eerder gezien.......ze volgen de bewegingen helemaal mee. Dat was een leuk filmpje geworden.Helaas zat de puber met de gsm die dat kan filmen thuis op de bank voetbal te kijken. En juist dat voetballen vindt Neeltje zo leuk,maar dan gewoon in haar eentje op een groot en leeg strand ! Dat maakt het hoofd weer "leeg" zodat er weer veel nieuwe indrukken bij kunnen. En de hond hoeft niet slapend rijk te worden;ze wordt liever slapend slim!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten