donderdag 21 april 2011

ruim 5 weken later







Het is al weer bijna 6 weken gelden dat Neeltje terug ging naar Herpen.Een onstuimig afscheid viel ons ten deel. Daarna is het afwachten wat ze daar gaat doen en vooral hoe.

De eerste berichten waren niet geweldig. Neeltje had er meer moeite mee dan we verwacht hadden.Wij dachten dat ze het bij al die honden en mensen wel erg gezellig zou vinden!? Voor Neeltje bleek het allemaal net iets te veel.Ze vertoonde onzeker gedrag,deed lelijk (?) tegen andere honden en moest wennen aan haar nieuwe (tijdelijke) baasje cq. trainster.

In het begin zoek je wat vaker contact om te horen hoe het gaat en hoop je iedere keer toch dat ze zich van haar goede kant wil laten zien.

Haar trainster had gelijk een "klik"met Neeltje dus dat zat wel goed.Ze vindt Neel een geweldige hond (wij ook) dus dat geeft ons wel veel vertrouwen.

Na een paar telefonische berichten lieten we de tijd er tussen oplopen. Toch een soort "bang" om te horen dat ze het ook niet meer weten met Neeltje.En uiteindelijk kunnen wij ook niet zoveel met de informatie,behalve ons zorgen maken over de hond en over de vraag:waar is het toch "fout" gegaan bij ons?????


Vandaag werden we gebeld met de mededeling dat Neeltje haar ogen goedgekeurd waren (van haar heupen en ellebogen wisten we al eerder dat ze goed waren) en dat het eigenlijk best lekker ging met neeltje.

Alles wat ze hier liet zien als ze buiten was,is daar grotendeels "vergeten". Ze was mee geweest naar het Goffertpark in Nijmgen en had te midden van alle mensen en honden die genoten van het mooie weer gewoon naast haar trainster los mee gelopen! Neel is ook al meegeweest als er een demonstratie werd gegeven over en door hulphonden.

Er zijn recent een aantal honden in de kennel afgekeurd om hulphond te worden en er staan er aantal op de nominatie om het zelfde tehoren. Tot nu toe staat neeltje er niet bij !!!

We juichen natuurlijk niet te vroeg maar dit hadden we eigenlijk ook niet verwacht.

Ze gaan nu met Neeltje maar eens proberen wat er gebeurt als er mensen tegen haar gaan praten terwijl ze op de baas moet letten. Want dat vond Neel zooooooo moeilijk bij ons !

Je zou zo graag even met een webcam Neel willen volgen.......

Afgelopen weekend waren we sinds lange tijd weer eens in Malden en ergens mis je de hond daar nog iets meer...ze vond het met ons zo geweldig daar!

Lekker rennen door het bos..........

Maar ze heeft het prima waar ze nu is en het is heel fijn om iemand zo liefdevol over "jou" hond te horen praten!!

Wij verdelen onze dierenliefde weer over de 2 katten en die zijn de hond in hun drukke dagelijks leven al weer vergeten. Wij gelukkig niet!!

3 opmerkingen:

  1. Oh super!!!!!!! Ik ben zo blij dat lieve koppige Neel het zo goed doet!!!

    Ik vind het altijd erg als er honden toch de eindmeet niet halen... Ik duim echt keihard dat alles zo goed mogelijk gaat....

    Ook voor Neel duimen we!!!

    Daphné
    x

    BeantwoordenVerwijderen
  2. He Pauline,

    Ik heb natuurlijk meteen je weblog opgezocht en stukjes gelezen. Voor mij ook een stuk herkenning van eenzelfde soort humor en dat vind ik leuk! Ik zal de weblog zeker een keer helemaal doorlezen en ik ben erg benieuwd welke rol Neeltje of Noet gaat pakken in haar verdere leven. Ik duim met jullie mee.

    groetjes
    Marianne Hassink
    www.hulphonddismo.blogspot.com
    www.oppewinckel.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn om te horen dat het goed gaat met Neeltje. Ik blijf je blog volgen, Pauline. Irma

    BeantwoordenVerwijderen