maandag 11 januari 2010

eerste weekend Den Haag




Uitslapen is weer even verleden tijd.Neeltje wil graag goed van de dag gebruik maken. Alle slaap die ze 's nachts tekort komt haalt ze overdag ruimschoots in (wij niet!)Na de lastige vrijdag met autorijden was de zaterdag een rustdag.Het was ook volgens de weerman beter om die dag in bed te blijven en gewoon pas zondag op te staan. Pepijn vond dat een prima advies maar had het liever op een door de weekse dag gehad! Neeltje vond de kou ook niet echt geweldig en besloot uit protest niet meer mee te willen lopen op straat.
Zondag ging het sneeuwen en daar werd ze weer blij van. In de tuin tenminste en dat is ook wel te zien op de foto's van gisteren.
Ze mocht ook weer even mee in de auto;op de grond bij Maarten was dat geen enkel probleem. Ze ging kennismaken met het hockeyteam van Maarten.Terwijl we bij de ingang van de sporthal stonden te wachten kwam er een jongetje aan die zei dat mensen bij hem in de straat ook zo'n klein hondje hadden en dat ze erg op elkaar leken ? Toen we vroegen of de naam van dat hondje misschien Nienke was en hij dat bevestigde konden we hem vertellen dat wij het zusje van Nienke bij ons hadden ! Hij zou het Nienke persoolijk gaan vertellen en de groeten overbrengen.
Neeltje vond het spelletje met de bal in de zaal meer dan interessant en keek vol aandacht toe.Volgende week wil ze meedoen !
Later op de middag nog kennisgemaakt met opa en oma uit Malden. En zoals alle kinderen doen als je visite hebt: je gaat je uitsloven;druk doen en lastig zijn!
Toen opa en oma weg waren zijn we maar even gaan afkoelen door te gaan kijken bij de ijsbaan in het Zuiderpark.
's avonds moesten alle indrukken van de dag verwerkt worden. Dus slapen op schoot en dromen tot je letterlijk van schoot valt en naast de katten op de bank rolt.Die katten zijn in 1 week ongeveer 100 uur slaap tekort gekomen dus die merkten niets van wat er naast hen lag.Het geluid van een brokje in een etensbak deed ze letterlijk uit elkaar "vliegen".
Neeltje dacht vandaag dat de vrede een feit was een daagde de katten uit door een lekker tegen ze te blaffen terwijl ze weer op de trap zaten.Sorry Neeltje maar de katten hebben een ander soort idee van een vredesoffensief! Een beetje moedeloos loopt Neeltje naar de keuken;wringt zich door het kattenluikje naar buiten en wacht tot de katten ook buiten komen.Die komen inderdaad want ze denken dat de kust veilig is;schieten van schrik de perenboom in en zitten daar met enig leedvermaak te kijken hoe de hond gaat proberen ook in de boom te klimmen.Het kat en muis spel tussen hond en katten is nog niet beslist !


2 opmerkingen: