woensdag 13 januari 2010

kip ik heb je !


Neeltje woont nu een week bij ons.In die week is ze in veel opzichten gegroeid. Qua gewicht natuurlijk,want eten kan ze als de beste.Ze eet ook graag buiten de deur.Dat doen wij ook graag maar zij neemt het nogal letterlijk.Nu is alles nogal bevroren buiten maar met de vlijmscherpe tandjes is best het nodige van de stoep te schrapen..Voor Ingrid moeten we een top 5 maken van lekkers waar Neeltje mee te belonen is.Het is maar goed dat Neeltje niet kan lezen en schrijven want haar voorkeuren liggen toch iets anders dan de bedoeling is.Gelukkig is een stukje appel ook erg lekker en brokjes van de kat zijn een ware delicatesse !
De katten vinden het hondenvoer trouwens ook een uitgelezen lekkernij.
Neeltje haar fanclub is groeiende. Haar eerste envelop met felicitatiekaart heeft ze al gehad en haar eerste cadeautje ook. Een heerlijke rubber kip en dito varkentje met een soort antenne op z'n rug. De verdeling was gauw gemaakt;Neeltje mocht de kip en de kinderen het varkentje.Want daar kan je zo leuk mee overgooien! Drie kinderen;één hond;twee piepbeestjes;conversatie niet meer mogelijk ! Opruimen heeft bij diverse gezinsleden geen prioriteit dus 's avonds heeft Neeltje alles wat van haar was weer meegenomen naar haar kleed en kijkt semi-ongelukkig als we al naar haar "schatten" kijken. De kip is wel favoriet.Al hoewel ze veel liever in broekspijpen;mouwen;stoelpoten;bezems of dweilen hangt.Hebben we toch een hangjongere in huis !
Deze dagen verder meegeweest naar het postkantoor;het Zuiderpark en vanmiddag naar schaatsbaan de Uithof.Vanwege de kou gingen we met de auto en ze vond het zowaar geen reden om te "zingen". In de Uithof vroeg een medewerker of ik met de hond ging schaatsen ? Ik moet eerlijk zeggen dat ik dan de neiging krijg hele rare antwoorden te geven..." ja,maar ik zoek nog schaatsen in haar maat" o.i.d. Je hebt met hond ineens heel veel aanspraak van (meestal) gezellige mensen.Daarnaast natuurlijk ook vreemde of vervelende opmerkingen.Een beetje uit de categorie " kip zonder kop geklets" . Ik denk dat Neeltje daarom zo gek is op haar kip;ze kauwt de kop eraf als wraak!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten